Qi Gong

Qi Gong er for dig som gerne vil styrke din evne til afspændt opmærksomhed i bevægelse. Som gerne vil have mere energi, glæde og et godt helbred.

Qi Gong stammer oprindelig fra Kina og er mere end 5000 år gammel metode til at genoprette og bevare et godt helbred. Herfra stammer også vores viden om meridianer og akupunktur nedskrevet i “den gule kejsers klassiker om indre medicin” Huang Di Nei Jing. Den er et verdens ældste klassiske værker om medicin. Legendarisk tilskriver man Den Gule Kejser (2698-2589 f.Kr.) forfatterskabet. 

Jeg underviser i Dr. Zhangs Tai Chi Hun Yuan Qi Gong.  Den bygger på familiens erfaringer gennem 5 generationer.

Qi Gong betyder at dyrke Qi (livsenergi). SMILE MED HJERTET.
Jo mere du dyrker, jo mere overskud, energi og bedre helbred opnår du. Når vi dyrker Qi Gong skal vi “smile med hjertet”. Denne tilstand vil efter længere tids praksis og højere Gong Fu blive en mere permanent indre tilstand.

Mennesket er under konstant påvirkning af den ydre natur, føden,  andre mennesker samt indre påvirkning fra det ubevidste.  Gennem  at dyrke Qi Gong bliver vi bedre til at regulere os selv, humør og helbred.

Qi Gong kursus - de 10 bevægelser - Tryk for at læse mere

De 10 bevægelser kan dyrkes alene eller sammen med andre. Er en smuk og æstetisk oplevelse. Vi opbygger selv vores QI gennem langsomme bevægelser og håndstillinger. Derved erfarer vi, hvordan livs-energi (Qi) cirkulerer i kroppens energibaner. Det stimmulerer blodcirkulation. Immunforsvar og stofskifte styrkes og forbedres. Bevægelserne  smidiggør ryg og ledforbindelser og regulere de indre organer. Sindet og tankerne er rettet mod bevægelsen. Det giver ro, man bliver klar i hovedet. Efterhånden bliver man mere følsom og bliver derved bedre til at foregribe ubalancer og sygdomme, inden de udvikler sig. 

Kursus 15 timer: 1.500 kr. 

Tao Shi Duan Jin kursus - 10 silkebevægelser - Tryk for at læse mere

 Den gamle TAO teori havde mange forskellige metoder til selvhelbredelse og opnåelse af et længere liv. Gennem udførelse  af 10 forskellige silkebevægelser der er  smidige og milde gennemarbejdes hele kroppen.

Kroppens fysiske funktion øges, så cellerne bliver aktiveret og sunde. Bevægelserne stimulerer hormonerne, så disse forøges. Regulerer meridianer og får energien til at cirkulere bedre igennem kroppens meridianer og blodårer. Kroppens funktion bedres, og bevægelserne virker derfor forebyggende og medvirker til en god stofskiftebalance. Forhaler aldringsprocessen og hjælper med at genvinde det vitale liv.  Børns kroppe stimuleres, så den udvikler sig bedre. Udskyder overgangsalder og deraf følgende problemer. Forebygger senilitet.
Bevægelserne opbygger god balance og er lette at lære.

Kursus 18 timer: 1.800 kr.

Naturegong kursus - Tryk for at læse mere

Naturgong´s formål er at fjerne energetiske forstyrrelser og genoprette den naturlig tilstand. En meget enkel metode, hvor man mærker kroppen og starter hvor der er “problem” med opmærksomhed og klappe, banke, gnide stedet. Det sker til rytme og musik. I naturgong træner man sin Yi (opmærksomhed).  Med “omvendt tanke” vender man negativt til positivt. Meget hurtigt mærkes effekten af sin indsats.  Naturgong træner sindet med en behagelig positiv effekt på kroppens ubehag. Det skal simpelthen prøves.     

Kursus 9 timer: 900 kr.

Mandala - workshop - Tryk for at læse mere

Find sprog og udtryk for din indre mand/kvinde.
Krop – sind – bevidsthed.
Stilhed og bevægelse – Ro og aktivitet-
Vågn op og bevidstgør dine iboende modsætninger Ying/Yang.
I Eket fra fredag eftermiddag til søndag kl. 16.00

Pris med kost og logi 3000kr.